Skärikursen fullbokad tillsvidare! Kursledare: Pauliina Pajala och Markku Lepistö.

19.08.2021 kl. 16:06
Skärikurs på Sälgrund 17-19.9.2021

Skärikursens 18 platser är fullbokade, men om restriktionerna lättar kan vi ta in några till, så meddela intresse.

Skärikursen fyller 30 år!

Finlands svenska spelmansförbund har som tradition att varje höst ordna en veckoslutskurs i skärgårdsmiljö, därav namnet Skärikurs. Första kursen arrangerades 1992, men benämningen Skärikurs kom till först 2000. Men vi vill ändå uppmärksamma att (skäri)kursen i år fyller runda 30 år!

Skärikursen hålls även i år på Sälgrunds gamla lotsstation och börjar på fredag kväll, med samling i Kaskö Fiskehamn för avfärd mot Sälgrund. Kursen avslutas efter lunch på söndag.

Kursen riktar sig till alla som tycker om att spela folkmusik och lära sig nya låtar. Beroende på lärarnas planer och deltagarnas önskemål kan det också finnas möjlighet att lära sig lite spelteknik, stämspel och annat. Eftersom utlärningen sker på gehör, är det bra med några års erfarenhet på sitt instrument. Kvällarna tillbringas med fritt spel och fri samvaro.

Kursledarna i år kommer båda från Finland.

På fiol har vi Pauliina Pajala, suverän även på nyckelharpa. För Spelmansförbundets medlemmar är Pauliina känd bl.a. från folkmusikgruppen Rosenfink.

På dragspel har vi Markku Lepistö https://www.markkulepisto.com/

(Emma Viljanen-Laurmaa har fått förhinder och ersätts av Lepistö).

Kursavgift:  140 euro för Spelmansförbundets medlemmar

160 euro för övriga

I avgiften ingår ingår undervisning, kost och logi

(fre–sön) samt båttransport t/r

Anmälan:     senast den 31 augusti 2021 till

kansliet@spelmansforbundet.fi

Uppge namn, adress, telefonnummer, eventuell

specialdiet (viktigt!) samt vilket instrument du

spelar under kursen.

Notera att kursen har begränsat antal platser!

Kursprogrammet skickas till samtliga anmälda närmare kursen.

Vi beaktar naturligtvis det rådande läget och eventuella restriktioner när vi närmar oss kursdatum.

Gamla och nya skärikursdeltagare är välkomna till Sälgrund!

Arrangör: Finlands svenska spelmansförbund i samarbete med SFV

Ladda ner infon här